Nyhetsbrev Nr.3/Maj 2021

Sköna Maj Välkommen!

Hej på er!

Här kommer senaste nytt från ett spirande Anderslund! Det växer så det knakar, på björkarna syns små musöron och körsbären blommar. Äntligen!

Eldhögen är borta och komposterna kommer inom kort att vändas så att vi kan börja på årets komposthög. Bevattningsvattnet är på och free-shopen är igång. Nytt på free-shopen är att det från och med söndag v.19 (16/5) kommer att finnas en egen anslagstavla uppe där man kommer att kunna sätta upp lappar om sånt man vill skänka eller behöver som är mer skrymmande.

Söndagen v.19 är också dagen för årets andra expeditionstid. Efter det kommer vi att ha expeditionstid varannan söndag. Så ojämna veckor med start den 16/5 kommer man att kunna besöka oss på föreningslokalen mellan kl.13.00-15.00. Välkomna!

Nya små skottkärror är inköpta och skruvas ihop i skrivande stund. Då vi nu är så många medlemmar så är det många som upplevt att skottkärrorna är för få, så vi plussar på vissa platser med en extra genom att kalla dem för a) och b) (t.ex 1a och 1b).

Vattenfall har varit och avverkat under kraftledningen, så vid lekplatsen ligger det en hel del sly och små träd. Vi uppmanar därför alla att hjälpa till och städa upp detta genom att lägga det under kraftledningen på skogssidan istället. Man kan givetvis även passa på att ta med sig om man behöver ved t.ex.

Trycket på att få arrendera kolonilott är fortsatt stort och vi har nu visningar med jämna mellanrum under Maj månad. Jättekul att vårt område är så populärt tycker vi!

Facebook-sidan är populär och det är kul att se inlägg och fina bilder från vårt mysiga område! Är ni inte med än så ansök gärna att vara en del i gruppen. Vi heter Kolonister på Anderslunds Koloniträdgårdar. Där kan man också passa på att lägga ut saker till försäljning eller på sånt man behöver eller vill byta/skänka.

Hemsidan är nu uppdaterad med vår nya medlemssida! Du loggar in genom att skriva in tomt användarnamn och lösenord Tagetes20! Efter det får du fylla i ett formulär med namn, mailadress, telefonnummer och medlemsnummer. Där skapar du även ett eget lösenord och mailadressen blir ditt användarnamn. Sen har du tillgång till medlemsinformation som tidigare. En nyhet på medlemssidan är att det finns en flik med länkar. Där kommer ni att bli inbjudna till olika rådgivande omröstningar som gäller föreningen. Där kommer det även finnas länkar till annan information som kan vara av intresse.

Så det här är det sista nyhetsbrevet som kommer att kunna läsas på den officiella sidan då den i fortsättningen kommer att hittas på medlemssidans nyhetsflöde. Man kommer dock även fortsättningsvis kunna läsa det på våra anslagstavlor runt området.

Ha det nu så fint i vårvädret så hörs och ses vi framöver.

Med vänlig hälsning,

Linda Bjerkhagen, ordförande Anderslunds Koloniträdgårdar